Preparatele de toamnă au o savoare aparte, o nostalgie a aromelor şi gusturilor din copilărie pe care le redescoperim acum prin asocieri interesante. Pentru ca această experienţă culinară să fie una desăvârşită este important să alegem vinurile potrivite pentru mâncărurile de toamnă.
Textura, gustul acrişor sau mai dulce, ingredientele principale – fiecare dintre aceste elemente conturează profilul unui preparat de toamnă, oferind totodată indicii şi despre ce vinuri ar trebui să alegem.
Aşadar, înainte de a savura o plăcintă de mere sau de a prepara dovleac copt cu scorţişoară, iată ce vinuri să comandaţi mai întâi de pe Unvinpezi.ro pentru meniul de toamnă.
Plăcinta de mere este versatilă în ceea ce priveşte vinul potrivit
Savuroasă şi dulce acrişoară, plăcinta de mere poate fi asociată atât cu vinuri albe ca Riesling sau Şarbă, spumante ca Prosecco sau Chardonnay, dar şi cu vinuri roşii seci, iar în acest…